wij zijn open vandaag van 9u tot 18u30 onze openingsuren
Tiensestraat 187-193 3000 Leuven - 016 22 42 56

MA: 14:00 - 18:00
DI-WOE-VRIJ: 09:00 - 18:00
DON: 09:00 - 20:00
ZAT: 09:00 - 17:00
ZON- EN FEESTDAGEN: Gesloten
Juli en Augustus elke dag open tot 18u, zaterdag tot 17u.

Home > Aanbod > Glazen >

Onderhoud van de glazen

Hoe uw brillenglazen zorgvuldig onderhouden

Hoe uw brillenglazen zorgvuldig onderhouden?

  1. De meeste brillenglazen van Zeiss zijn standaard voorzien van een beschermende Hardings laag en een ontspiegelingslaag Lotutec of Dura Vision Platinum.
  2. Deze Brillenglazen mogen in geen geval in contact komen met cosmetica zoals gel, haarlak, deodorant, zeep of parfum, omdat deze schadelijk en vernietigend zijn voor de behandelingslagen.
  3. Reinig uw glazen enkel met lauw water (eventueel zachte handzeep). En zeker nooit bijtende producten voor de afwas.
  4. Enkel bij uw opticien kunt u reinigingsmiddelen verkrijgen die een perfecte en veilige reiniging van zowel organische als minerale brillenglazen waarborgen en bovendien een langdurig effect verzekeren.
  5. Het is ideaal om een microvezeldoek te gebruiken omdat deze speciaal ontwikkeld worden om brillenglazen af te wrijven zonder ze te krassen.
  6. Reinig uw glazen nooit met keukenpapier, papieren zakdoekjes of toiletpapier. De houtvezels hierin kunnen krassen veroorzaken.
  7. Leg uw bril nooit op de glazen, maar berg hem op in een aangepaste etui.
  8. Laat uw bril niet in contact komen met hitte. Leg ze dus niet achter de voorruit van uw wagen, draag ze niet in de sauna, let op bij het openen van de ovendeur of bij het opvangen van hete dampen bij het koken.
  9. Uw vertrouwde opticien zal uw bril met plezier één of twee keer per jaar reinigen en bijstellen.

Harde aanraking (zoals stoten tegen objecten) of verkeerd reinigen kunnen krassen of andere schade veroorzaken. Dergelijke beschadigingen vallen niet onder garantie.

Webdesign & ontwikkeling: Agito.be